f ΗΝΙΟΧΟΣ FC futsal 5x5: Εφ’ όλης της ύλης… futsal 2011-2012

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εφ’ όλης της ύλης… futsal 2011-2012

Εφ’ όλης της ύλης…
 με τον γ.γ. της ΠΕΠΣΣ και πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Νίκο Αυλωνίτη


 
 
Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν οδεύει προς το τέλος της και το futsalhellas.com μίλησε με τον γ.γ. της ΠΕΠΣΣ και πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Νίκο Αυλωνίτη, σε έναν απολογισμό της αγωνιστικής δράσης έως τώρα. Ο γ.γ. της Ένωσης αναφέρθηκε και στο θέμα της καθυστέρησης των διοργανώσεων των Εφήβων, καθώς και στη σχολή προπονητών.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε όσους πέρασαν τη σχολή προπονητών. Η Ένωση θα εκδίδει ταυτότητα ενός έτους και με αυτή την ταυτότητα οι προπονητές θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα και θα κάθονται στον πάγκο», τόνισε ο Αυλωνίτης.

– Ένα γενικό σχόλιο για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, μια που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα.
«Θεωρώ ότι η χρονιά κύλησε σχετικά ομαλά. Προβλήματα πάντα υπάρχουν, αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ώστε να μην διαιωνίζονται. Ξεκινώντας από το σημαντικότερο πρωτάθλημα, τη βιτρίνα την Α’ Ανδρών, θα έλεγα ότι φέτος το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και αυτό αποτυπώνεται στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, που τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν την πρωτιά επί ίσοις όροις. Στον τελικό, μάλιστα, έφτασε μία ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο Μινώταυρος».

– Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έγιναν οι τελικές φάσεις στις Υποδομές στο Λουτράκι. Ποιος είναι ο απολογισμός της Ένωσης;
«Όσον αφορά τις Υποδομές, και εκεί κύλησαν ομαλά τα πράγματα. Το επίπεδο ήταν υψηλό και το είδαμε στους τελικούς αγώνες πρωταθλημάτων και κυπέλλων στο Λουτράκι. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι μας έλειψαν ομάδες πρωταγωνίστριες την προηγούμενη σεζόν, όπως η Ακαδημία του Παθιακάκη, ο Αστέρας Μενιδίου ή ο Φοίβος Αργυρούπολης. Ευελπιστούμε, όμως, ότι θα ξαναέρθουν κοντά μας γιατί είναι αμοιβαία η ανάγκη σύμπραξης των δύο πλευρών. Να τονίσω ότι μου έκανε εντύπωση ότι όλοι οι τελικοί ήταν αμφίρροποι και με υψηλού επιπέδου θέαμα. Θεωρώ ότι αυτοί που κατέκτησαν τους τίτλους στους συγκεκριμένους αγώνες ήταν αυτοί που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση».

– Υπήρχαν προβλήματα που βρήκατε στην πορεία;
«Προβλήματα δεν θα έλεγα ότι υπήρχαν σοβαρά, σίγουρα όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην οργάνωση και βέβαια θεωρώ ότι το φάιναλ-4 και οι τελικές φάσεις θα πρέπει να είναι σε γήπεδο στην Αττική, ώστε μεγάλη παρουσία του κόσμου να αγκαλιάσει το άθλημα περισσότερο».

– Πάμε λίγο στο εφηβικό πρωτάθλημα που εκκρεμεί. Τι γίνεται εκεί;
«Με το πρωτάθλημα των Εφήβων δυστυχώς υπήρξαν κάποιες παρατυπίες, που ως διοργανώτρια αρχή μας ανάγκασαν να πάει η τελική φάση πολύ πίσω. Ήταν ένα θέμα πέρα από τις δυνατότητες της Οργανωτικής Επιτροπής, γιατί τα προβλήματα που βγήκαν ήταν στην αρμοδιότητα των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΠΕΠΣΣ και της Εφέσεων της ΕΠΟ και το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις. Η σκέψη είναι να τελειώσουν και οι δύο διοργανώσεις ακριβώς μετά τη λήξη των εξετάσεων, στις 16 ή 17 Ιουνίου».

– Τι θα κάνει η ΠΕΠΣΣ ώστε να διασφαλίσει τυχόν παρατυπίες;
«Το σίγουρο μας ταρακούνησε η κατάσταση που δημιουργήθηκε στον χώρο. Πρώτο μέλημα για τη νέα αγωνιστική περίοδο όσον αφορά οργάνωση πρωταθλημάτων, είναι να βάλουμε ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να οχυρώσουμε τα πρωταθλήματά μας».

– Ένα παράδειγμα επ’ αυτού;
«Όταν θα καταθέτουν τα σωματεία τις καταστάσεις υγείας, αυτό θα γίνεται μία εβδομάδα πριν την έναρξη σεζόν, ώστε οι αθλητές οι αναγραφόμενοι να ελέγχονται εάν πραγματικά ανήκουν στη δύναμη του σωματείου. Επίσης, στις ίδιες καταστάσεις υγείας, εκτός από τη βεβαίωση που δίνουμε, θα σφραγίζεται και το πρώτο φύλλο (εκεί όπου αναγράφονται οι αθλητές), ώστε να αποκλειστεί πιθανή αλλοίωση ή παραποίηση της λίστας. Έχουμε σκεφτεί και άλλα μέτρα, που θα συζητηθούν στο Δ.Σ. με αποφάσεις μέσα στον Ιούνιο».

– Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής σάλας πραγματοποιείται σχολή προπονητών εγκεκριμένη από την ΟΥΕΦΑ με ξένους προπονητές. Αποτελεί μεγάλη επιτυχία της διοίκησης, ίσως τη μεγαλύτερη έως τώρα. Ένα γενικό σχόλιο…
«Τη σχολή την τρέχουν τρία άτομα, μία ομάδα εργασίας. Οι Γιώργος Βασσάλος, Θανάσης Μαντίκος και εγώ. Η σχολή είναι ένα θέμα που το παλεύουμε ένα χρόνο ακριβώς. Είχαμε κάποια προβλήματα που ήταν διαδικαστικά και τυπικά και έπρεπε να λυθούν όσον αφορά το κομμάτι της ΟΥΕΦΑ. Να τονίσω ότι ο Βασσάλος έκανε πολλή δουλειά γιατί έτρεξε στην Ιταλία και μίλησε με τον Ιταλό ομοσπονδιακό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι που δρομολογήθηκε και προχωρά. Θα είναι μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για το ποδόσφαιρο σάλας, που πλέον θα υπάρχουν προπονητές πιστοποιημένοι και 100% εξειδικευμένοι».

– Από τη νέα σεζόν, προπονητής που δεν είχε παρακολουθήσει τη σχολή, θα μπορεί να κάθεται στον πάγκο;
«Ως Ένωση και ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΠΟ, είμαστε υποχρεωμένοι αρχικά και πάνω από όλα, να στηρίξουμε όσους πέρασαν τη σχολή. Ως εκ τούτου η Ένωση θα εκδίδει ταυτότητα ενός έτους, βάσει των οδηγιών της ΕΠΟ, και με αυτή την ταυτότητα οι προπονητές θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα και θα κάθονται στον πάγκο. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς ως Ένωση. Επιπλέον, θα ήθελα να προσθέσω ότι εκτός από το τυπικό κομμάτι, υπάρχει και το ουσιαστικό που έχει να κάνει με την τεχνογνωσία που θα έχουν οι προπονητές και θα πρέπει να τη βγάλουν μέσα από τις ομάδες τους. Αυτόματα σημαίνει αγωνιστική αναβάθμιση των ομάδων και κατ’ επέκταση του ελληνικού ποδοσφαίρου σάλας».

16/5/2012 – futsalhellas.com




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου