f ΗΝΙΟΧΟΣ FC futsal 5x5: ΑΘΗΝΑ 90-ΗΝΙΟΧΟΣ (ΑΝΔΡΩΝ) 25-2-2013

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΑΘΗΝΑ 90-ΗΝΙΟΧΟΣ (ΑΝΔΡΩΝ) 25-2-2013

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FUTSAL: 

ΕΦΕΡΕ «ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ» Ο ΗΝΙΟΧΟΣ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FUTSAL: ΕΦΕΡΕ «ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ» Ο ΗΝΙΟΧΟΣ «Φωτιά» πήρε το πρωτάθλημα μετά την ήττα – σοκ της Αθήνας ’90 από τον Ηνίοχο στο κλειστό της Πολιτείας.
Οι γηπεδούχοι που στερήθηκαν των υπηρεσιών των Μπούσμπουρα, Μουρδουκούτα και Ζιάκα ηττήθηκαν με 4-2 από τον πολύ δυνατό Ηνίοχο και νοιώθουν πλέον καυτή την «ανάσα» του Δούκα που μείωσε στον έναν βαθμό.
Η ομάδα του Γρηγόρη Γκουγκουλίτσα είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο η συνεχής πίεση των παικτών του Ηνίοχου απέφερε το πρώτο γκολ. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 6’ ο Μπάσο και τρία λεπτά αργότερα ο Μεσσηνέζης έκανε το 2-0 δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν άκαρπες, χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Ηνίοχου. Στο 30’ ο Μεσσηνέζης πλάσαρε ιδανικά τον Θεοφίλου γράφοντας το 3-0, ενώ ο Βαρσαμόπουλος σε ακόμα μία αντεπίθεση διεύρυνε το προβάδισμα για τη ομάδας του.
Το μόνο που κατάφεραν οι πρωταθλητές ήταν να μειώσουν σε 4-2 με τα γκολ του Θεοδωρόπουλου στο 37’ και του Μπεγκάι ένα λεπτό πριν τη λήξη.
 Σημαντική νίκη για τον Ηνίοχο που μπήκε πλέον στην τετράδα των πλέι οφ, ξεπερνώντας κατά δύο βαθμούς τον Μινώταυρο.


Σπουδαίο «διπλό» ο Ηνίοχος

 ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΙΠΛΟ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ
 http://www.futsalhellas.com


 

Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στο κλειστό της Πολιτείας, όπου η πρωτοπόρος στη βαθμολογία Αθήνα ’90 υποδέχτηκε τον Ηνίοχο. Οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις σημαντικές απουσίες των Μπούσμπουρα, Μουρδουκούτα και Ζιάκα και ηττήθηκαν με 4-2 από τον πολύ δυνατό Ηνίοχο.
Ο κύριος Γκουγκουλίτσας επέλεξε στην αρχική πεντάδα τον Αχή κάτω από τα δοκάρια και τους Μπεγκάι, Γκρίντζαλη, Αρβανίτη και Παπαευστρατίου. Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Μπαλάφας παρέταξε στην αρχή τον Στόλη και τους Μεσσηνέζη, Μάνο, Σταματέλο και Μπάσο.
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα, με τους γηπεδούχους να κρατάνε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Η υπεροχή της Αθήνας ’90 αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς η πίεση των παικτών του Ηνίοχου τους απέφερε το πρώτο γκολ.
Στο 6’ ο Μπεγκάι ήταν κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της ομάδας του, όμως καθυστέρησε να διώξει και ο Μπάσο βάζοντας την κόντρα άνοιξε το σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 9’, ο Ηνίοχος βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μάνο να δίνει έτοιμο γκολ στον Μεσσηνέζη που έκανε το 0-2.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν για να μειώσουν το σκορ, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Ο Μπεγκάι δοκίμαζε πολλές φορές το πόδι του, αλλά δεν έβρισκε στόχο. Χαμένο τετ-α-τετ είχε και ο Μπάσο, που αστόχησε προ του Αχή. Λίγο πριν από την ανάπαυλα η Αθήνα ’90 έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, καθώς ο Δάμης και ο Γκρίντζαλης έφυγαν μόνοι απέναντι στον Στόλη, όμως η πάσα του πρώτου στον δεύτερο ήταν κακή και το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, θέλοντας να πετύχουν ένα γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο κόλπο της διεκδίκησης της νίκης. Παρ’ όλα αυτά, ο Ηνίοχος αμυνόταν εξαιρετικά, με τον Μπάσο να κόβει και να αποκρούει συνεχώς με τα πόδια και το σώμα τα σουτ των αντιπάλων.
Ο Μπεγκάι επιχειρούσε με μακρινά σουτ να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά τα περισσότερα ήταν άστοχα. Ο Στόλης είπε «όχι» δύο φορές σε απανωτά σουτ του Γκρίντζαλη και το 0-2 παρέμενε. Όχι για πολύ, όμως, καθώς στο 30’ ο Μάντης έδωσε την ασίστ στον Μεσσηνέζη, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Θεοφίλου και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του.
Το «καλτσέτο» έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, δεν μπορούσε να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα του Ηνίοχου, ενώ σε μια αντεπίθεση ο Στόλης πέταξε με το χέρι την μπάλα στον Βαρσαμόπουλο που με ωραίο πλασέ έγραψε το 4-0.
Από εκεί και μετά η αμυντική λειτουργία του Ηνίοχου χαλάρωσε, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν πρώτα με τον Θεοδωρόπουλο στο 37’ (εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Παπαευστρατίου) και στη συνέχεια με τον Μπεγκάι (39’), του οποίου το σουτ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ο Στόλης.
Στο ένα λεπτό που απέμενε δεν άλλαξε κάτι, με τον Ηνίοχο να φεύγει με το «διπλό» από την Πολιτεία κόντρα στην πρωταθλήτρια Αθήνα ’90, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις απουσίες σημαντικών παικτών της. Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική για τον Ηνίοχο, που ανέβηκε εκ νέου στην τέταρτη θέση, δύο βαθμούς πάνω από τον Μινώταυρο.

Αθήνα ’90: Αχής, Γκρίντζαλης, Μπεγκάι, Αρβανίτης, Παπαευστρατίου, Μαλτέζος, Δάμης, Θεοδωρόπουλος, Κριτσιώπης, Μπούσμπουρας, Θεοφίλου.

Ηνίοχος:
Στόλης, Μπάσο, Μεσσηνέζης, Μάνος, Σταματέλος, Σταμούλος, Μάντης, Βαρσαμόπουλος, Κολυμπίρης, Πριονιστής, Τζαβέλας, Αθανασίου, Ζέρβας.
Επιμέλεια: Γιάννης Ζέρβας



Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στην Α’ Ανδρών:
ΑΟΣ Νέο Ικόνιο – Αίας Παλλήνης 3-2Αθήνα ’90 – Ηνίοχος 2-4ΑΕΚ – Μινώταυρος 4-6Γ.Σ. Σαλαμίνας – Υπερίων 4-2Ρέθυμνο/Καλογεράκης – Δούκας 2-7
  • Υπολείπεται το παιχνίδι: Υπερίων – Ρέθυμνο/Καλογεράκης
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΑΝΔΡΩΝ 2012-2013
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18η αγ.)
Α/Α
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΑΓ.
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
+
1
ΣΦΑ ΑΘΗΝΑ ’90
17
43
14
1
2
107
40
2
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
17
42
14
-
3
113
48
3
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Α.Π.
16
38
12
2
2
93
48
4
ΗΝΙΟΧΟΣ ΠΟΑΣΠ
16
32
10
2
4
88
76
5
Α.Ο. ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
17
30
10
-
7
94
79
6
ΑΕΚ
16
28
9
1
6
92
67
7
Γ.Σ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
17
13
4
1
12
73
123
8
Α.Σ. ΥΠΕΡΙΩΝ
15
12
4
-
11
60
89
9
ΑΟΝ ΑΙΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
16
10
3
1
12
48
80
10
ΑΟΣ ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ
16
10
3
1
12
47
103
11
ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
15
4
1
1
13
46
108


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΗΝΙΟΧΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΕΔΩ


Μπαλάφας: «Σημαντική νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια»
«Ήταν μια σημαντική νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα. Η Αθήνα ’90 είχε προβλήματα απουσιών, αλλά αυτό δεν μειώνει τη νίκη της ομάδας μας, η οποία προσπάθησε πάρα πολύ για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Κοιτάμε το επόμενο ματς στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο δυνατοί και σοβαροί, και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να πετύχουμε τον πρώτο στόχο της ομάδας που είναι να μπούμε στην τετράδα», είπε αρχικά και για το αν αυτό το αποτέλεσμα τονώνει ψυχολογικά την ομάδα, απάντησε:
«Σίγουρα οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια, εκτός από βαθμολογικά, βοηθάνε πολύ και στον ψυχολογικό παράγοντα. Το να κερδίζεις τον πρωταθλητή είναι σημαντικό για τους παίκτες. Παρ’ όλα αυτά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και χρειάζεται πολλή επιμονή και υπομονή για να επιτευχθούν οι στόχοι. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα».
Μεσσηνέζη: «Νικήσαμε δίκαια»

«Ήμασταν πολύ αγχωμένοι, καθώς το ματς ήταν πολύ δύσκολο. Η Αθήνα ’90 είναι μεγάλος αντίπαλος, είναι πρωταθλήτρια, όμως εμείς βάλαμε τα δυνατά μας, μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι, μας πήγε το ματς κιόλας και νικήσαμε δίκαια», τόνισε αρχικά και για τα δύο γκολ που πέτυχε και τη βοήθεια που έδωσε στην ομάδα του, είπε:
«Είμαι ευτυχισμένος για τα δύο γκολ που έβαλα και βοήθησα έτσι την ομάδα μου, προσπάθησα για το καλύτερο, η μπάλα ήρθε και τις δύο φορές στα πόδια μου και σκόραρα».
Επιμέλεια: Γιάννης Ζέρβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου